Tietoa meistä

Joensuun Curling ry on nimensä mukaisesti joensuulainen curlingseura. Hallimme sijaitsee Palloilukeitaan vieressä raviradan vastapäätä, osoitteessa Linnunlahdentie 14, 80110 Joensuu.

Seura on perustettu vuonna 1984, ja harrastajia Joensuussa on tällä hetkellä n. 100. Suurin osa harrastajista pelaa Joensuun paikallista mestaruussarjaa ja 1. divisioonaa. Joensuulainen seuramme on harrastajamäärällisesti mitattuna lajissaan Suomen toiseksi suurin.

Joensuusta on joukkue miesten SM-sarjassa, divisioonassa ja Itä-Suomen curlingsarjassa. Lisäksi naispelaajia on osana SM-sarjajoukkuetta, ja jopa maajoukkueessa.

Kaudella 2007 – 2008 joensuulainen curling niitti mainetta kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Joensuusta oli joukkueet miesten sm-sarjassa (sijoitus 4.), miesten seniorien sm-sarjassa (SM-hopeaa), sekä naisten sm-sarjassa (sijoitus 5.). Lisäksi joensuulaisnaiset edustivat Suomea lajin seniorien MM-kilpailussa Vierumäellä hyvällä menestyksellä (sijoitus 4.).

DSC_2432   DSC_2421

Kaudella 2017-2018 mestaruussarja oli äärimmäisen tasainen.

Halli

Halli on teräsrunkoinen ja seinien pintamateriaali on molemmin puolin pelti, jonka välissä on polyuretaanieriste. Lähtökohta suunnittelulle oli se, että hallin sisälämpötila saadaan noin nollaan ulkolämpötilasta riippumatta, sekä ilmanvaihto rakennetaan huomioiden kosteuden poisto.

Kaksirataisessa hallissa on koneellinen ilmanvaihto ja kylmäkoneisto sekä putkisto.

halli

Halli talvisessa säässä vuoden 2018 tammikuussa.

DSC_2374  DSC_2373  DSC_2410

Syksyllä 2017 valmistui hallin remontti, jonka tuloksena valmistuivat lämpimät pukuhuoneet, wc:t sekä sosiaalinen tila.

DSC_2377   DSC_2390

Ennen harjoittelua tai peliä jää hiotaan tasaiseksi, minkä jälkeen siihen levitetään lämmin vesipisarakerros, pebbli. Pebbli tekee jäästä hieman epätasaisen, mikä mahdollistaa curlingkiven kaarevan liikeradan.

DSC_2397   DSC_2399

Pebblauksen jälkeen jäätä hieman tasoitetaan, kivitetään, työnnettävällä kelkalla, joka on asetettu curlingkivien päälle. Kivityksen jälkeen jäähileet pyyhitään pois matolla, ja peli voi alkaa.

DSC_2442   DSC_2440

Hallista löytyy harjoja, kypäriä ja liukupohjallisia noin 20 kpl.

Parhaiten pääset tutustumaan curlingin saloihin varaamalla lajiesittelytapahtuman!