Seuran historiaa

1981

Curlingin pelaaminen aloitettiin Joensuussa vuonna 1981 Hotelli Kimmelin terassille jäädytetyllä, noin 20 metrin pituisella radalla kymmenen joukkueen voimin. Lajin kaupunkiin toivat Kimmeliin töihin tulleet Teemu Laine ja Esko Puputti. Kivisarja, jolla pelattiin, oli ollut käytössä jo vuonna 1920 Viipurissa ja kivet kestivät pelit jopa 35 asteen pakkasessa.

1981
1985

Seuraava askel otettiin, kun 1985 saatiin hotelli Kimmelin takana olevaan Sirkkalapuistoon pitkä rata. Tällä paikalla pelattiin kaksi vuotta lumen ja rännän seassa.

1985
1985-1990

Talven tuiskut ja tuulet näyttelivät liian suurta osaa lajissa, joten jotain oli tehtävä. Näin kääntyi jälleen uusi lehti lajimme historiassa Joensuussa, kun modifoitu kasvihuone alkoi nousta raviradan parkkipaikalle curlingharrastajien käyttöön. Enää eivät tuulet ja tuiskut haitanneet pelaamista, mutta ongelma iski maasta käsin. Hallin alle sattui nimittäin kaukolämpöputki, joka sai aikaan aivan omat kuviot, joten hallia siirrettiin kymmenen metriä pohjoiseen. Näin pelasimme itsemme 90 –luvulle.

1985-1990
1993

Pakkaset ja plussakelit teloivat kuitenkin usein kausiamme ja oli aika taas tehdä jotain. Niinpä silloinen puuharyhmä kokoontui kauniina kesäpäivänäja tutki vaihtoehtoja ongelmien poistamiseksi. Silloinen puheenjohtaja Pekka Vaittinen valtuutettiin selvittämään tekojääkoneistojen kustannuksia. Tarjouspyynnöt tehtiin ja päätökset koneiden hankkimisesta heti perään. Sen jälkeen seuran vuoden 1993 johtokunta marssi pankkiin pistämään nimiä paperiin laitteistojen rahoittamiseksi. Kustannukset olivat noin 280 000 mk. Samana syksynä koneet asennettiin ja putket vedettiin talkootyönä. Samaan aikaan halli ”muutti” nykyiselle paikalleen eli raviradan parkkipaikalta kadun toiselle puolelle.

1993
2002

Vanha halli ehti palvella meitä reilut kymmenen vuotta, kunnes eräänä maaliskuisena päivänä vuonna 2002 halli romahti lumen painosta.

2002
2003

Uusi teräsrakenteinen halli valmistui jo heti seuraava vuonna. Avajaisia vietetiin 12.4.2003.

2003
2003 >>>

Parhaina päivinä halli on aktiivisesti käytössä aamusta iltaan. Aamupäivän ja alkuiltapäivän hallin täyttää koululaiset ja opiskelijat. Alkuiltaan mahtuu esittelyjä työyhteisöille ja yrityksille ja illalla pelataan paikallissarjaa.

Uusien joukkueiden ja pelaajien opastaminen lajiin sekä hallin säilyminen pelikuntoisena ( mm. jää ) tuo jonkin verran lisää pohdittavaa, niin seuran johdolle kuin ns. vanhoille pelaajillekin. Olosuhteet ovat Joensuussa hyvät ja työtä niiden vieläkin paremmaksi saamiseksi tehdään jatkuvasti.

2003 >>>