Paikallissarjat 2022-2023

PAIKALLISSARJAT 2022-2023

Peleissä noudatetaan edellisvuosien tapaan curlingin pelisääntöjä, jotka löytyvät täältä.

Joukkue voi halutessaan käyttää varapelaajaa (seco) toisesta joukkueesta, jos kokoonpanossa on vajausta. Toisesta joukkueesta lainattava varapelaaja ei voi olla systemaattisesti sama henkilö. Varapelaajan on heitettävä ensimmäisenä.

Kaudesta 2018-2019 alkaen kaksoisedustus on ollut mahdollinen, eli sama pelaaja voi edustaa yhtä joukkuetta sekä Divarissa että Mestaruussarjassa. Jos kyseiset joukkueet pelaavat vastakkain, on pelaaja edustuskelvoton ottelussa.

Ottelut on merkitty seuran kalenteriin. Merkitkää ottelun jälkeen tulos hallin ilmoitustaululle. Tulokset ja sarjataulukot päivittyvät Suomen curlingliiton sivuille. Sopikaa mahdollisista ottelusiirroista suoraan joukkueiden kesken mahdollisimman hyvissä ajoin. Muistakaa aina poistaa kalenterista vanha ja lisätä uusi ottelu kalenteriin! Ottelun peruva osapuoli on vastuussa uuden ottelun toteutumisesta ja sen on viipymättä ehdotettava toiselle joukkueelle uusia peliaikoja!

 

Pelikäytänteet:

Joukkueet tekevät yhdessä jään. Tämä tarkoittaa sitä, että kummastakin joukkueesta vähintään yksi edustushenkilö on paikalla tekemässä jäätä. Kalenteriin on varattu varta vasten 15 minuuttia aikaa jääntekoon, jotta itse ottelu alkaisi tasalta. 

Viimeisen kiven edun saaja ratkaistaan tee-heitoilla (yksi heitto / joukkue). Ottelut (7 päätä) pelataan ratkaisuun saakka, eli tarvittaessa pelataan jatkopää. Jatkopään päättyessä 0-0, molemmista joukkueista yksi pelaaja heittää tee-heiton, jolla ratkaistaan ottelun voittaja.

Jos runkosarjan jälkeen kaksi joukkuetta on tasapisteissä, runkosarjasijoitukset määrää tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäiset ottelut: keskinäisten otteluiden voittojen määrä, keskinäisissä otteluissa tehdyt pisteet, keskinäisten otteluiden kivisuhde, arpa.

Jos runkosarjan jälkeen useampia joukkueita on tasapisteissä, runkosarjasijoitukset määrää kaikkien tasapisteissä olevien joukkueiden kaikki keskenään pelaamat ottelut: voittojen määrä, keskinäisissä otteluissa tehdyt pisteet, keskinäisten otteluiden kivisuhde, arpa.

 

Divari:

Coolring

Ice Bears

Lantepaaterot

SP Curling

Team Ryhmäliuku

Sarjaan osallistuu viisi joukkuetta. Pelataan kaksinkertainen runkosarja, josta kolme parasta joukkuetta jatkaa mitalipeleihin. Runkosarjan voittaja etenee suoraan finaaliin, kun taas toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet pelaavat yhden välieräottelun finaalipaikasta. Tasapisteissä olevien joukkueiden sarjasijoitukset määräytyvät kuten kohdassa pelikäytänteet on mainittu.

 

Mestaruussarja:

CC Tervehenkiset

Poka

Sircut

Ultraprå

 

Sarjaan osallistuu neljä joukkuetta. Pelataan kolminkertainen runkosarja, josta kaksi parasta joukkuetta pääsevät finaaliin. Tasapisteissä olevien joukkueiden sarjasijoitukset määräytyvät kuten kohdassa pelikäytänteet on mainittu. Mestaruussarjan finaalissa joukkueet saavat kumpikin 6 minuutin lämmittelyn ja hammeri ratkaistaan kahdella t-heitolla. Runkosarjan voittaja saa valita joko lämmittelyvuoron tai kivien värin. Mestaruussarjan finaali pelataan 8 pään mittaisena.

 

Paricurlingsarja:

CCDT (CurlingCoupleDoubleTrouble)

ElVi

PSR

RAVI

Saastamoinen

Taipaleentien Kingit (TaiKi)

ViTiHaTa

 

Sarjaan osallistuu seitsemän joukkuetta. Pelataan yksinkertainen runkosarja, jonka jälkeen pelataan 4 joukkueen yksinkertainen yläsarja ja 3 joukkueen yksinkertainen alasarja sijoista 5-7. Runkosarjan tulokset huomioidaan sekä ylä- että alasarjassa. Yläsarjan voittaja etenee suoraan finaaliin, kun taas toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet pelaavat yhden välieräottelun finaalipaikasta.

HUOM! Runkosarjan ja alasarjan ottelut pelataan kahdeksan (8) pään mittaisina ratkaisuun saakka siten, että tasatilanteessa kumpikin joukkue heittää yhden t-heiton. Yläsarjassa, välierässä ja semifinaalissa voittaja ratkaistaan jatkopäällä. Sarjassa noudatetaan virallisia paricurlingin sääntöjä. Tällä kaudella joukkueilla on mahdollisuus käyttää powerplayta  omalla hammerilla kerran ottelussa (ei kuitenkaan jatkopäässä). Pesän edessä oleva paikkakivi asetetaan lähimpänä pesää olevan pisteen hog linen puolelle (paikka 2).

Paricurlingsarjan välierässä ja finaalissa joukkueet saavat kumpikin 6 minuutin lämmittelyn ja hammeri ratkaistaan kahdella t-heitolla. Yläsarjan jälkeen paremmin sijoittunut saa valita joko lämmittelyvuoron tai kivien värin.