Paikallissarjat 2023-2024

PAIKALLISSARJAT 2023-2024

Peleissä noudatetaan edellisvuosien tapaan curlingin pelisääntöjä, jotka löytyvät täältä.

Joukkue voi halutessaan käyttää varapelaajaa (seco) toisesta joukkueesta, jos kokoonpanossa on vajausta. Toisesta joukkueesta lainattava varapelaaja ei voi olla systemaattisesti sama henkilö. Varapelaajan on heitettävä ensimmäisenä.

Kaudesta 2018-2019 alkaen kaksoisedustus on ollut mahdollinen, eli sama pelaaja voi edustaa yhtä joukkuetta sekä Divarissa että Mestaruussarjassa. Jos kyseiset joukkueet pelaavat vastakkain, on pelaaja edustuskelvoton ottelussa.

Ottelut on merkitty seuran kalenteriin. Merkitkää ottelun jälkeen tulos hallin ilmoitustaululle. Tulokset ja sarjataulukot päivittyvät Suomen curlingliiton sivuille. Sopikaa mahdollisista ottelusiirroista suoraan joukkueiden kesken mahdollisimman hyvissä ajoin. Muistakaa aina poistaa kalenterista vanha ja lisätä uusi ottelu kalenteriin! Ottelun peruva osapuoli on vastuussa uuden ottelun toteutumisesta ja sen on viipymättä ehdotettava toiselle joukkueelle uusia peliaikoja!

 

Pelikäytänteet:

Joukkueet tekevät yhdessä jään. Tämä tarkoittaa sitä, että kummastakin joukkueesta vähintään yksi edustushenkilö on paikalla tekemässä jäätä. Kalenteriin on varattu varta vasten 15 minuuttia aikaa jääntekoon, jotta itse ottelu alkaisi tasalta. 

Viimeisen kiven edun saaja ratkaistaan tee-heitoilla (yksi heitto / joukkue). Ottelut (7 päätä) pelataan ratkaisuun saakka, eli tarvittaessa pelataan jatkopää. Jatkopään päättyessä 0-0, molemmista joukkueista yksi pelaaja heittää tee-heiton, jolla ratkaistaan ottelun voittaja.

Jos runkosarjan jälkeen kaksi joukkuetta on tasapisteissä, runkosarjasijoitukset määrää tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäiset ottelut: keskinäisten otteluiden voittojen määrä, keskinäisissä otteluissa tehdyt pisteet, keskinäisten otteluiden kivisuhde, arpa.

Jos runkosarjan jälkeen useampia joukkueita on tasapisteissä, runkosarjasijoitukset määrää kaikkien tasapisteissä olevien joukkueiden kaikki keskenään pelaamat ottelut: voittojen määrä, keskinäisissä otteluissa tehdyt pisteet, keskinäisten otteluiden kivisuhde, arpa.

 

Divari:

 

 

 

Mestaruussarja:

 

 

Paricurlingsarja:

 

 

Sarjassa noudatetaan virallisia paricurlingin sääntöjä. Tällä kaudella joukkueilla on mahdollisuus käyttää powerplayta  omalla hammerilla kerran ottelussa (ei kuitenkaan jatkopäässä). Pesän edessä oleva paikkakivi asetetaan lähimpänä pesää olevan pisteen hog linen puolelle (paikka 2).