Paikallissarjat 2020-2021

PAIKALLISSARJAT 2020-2021

Peleissä noudatetaan edellisvuosien tapaan curlingin pelisääntöjä, jotka löytyvät täältä.

Joukkue voi halutessaan käyttää varapelaajaa (seco) toisesta joukkueesta, jos kokoonpanossa on vajausta. Toisesta joukkueesta lainattava varapelaaja ei voi olla systemaattisesti sama henkilö. Varapelaajan on heitettävä ensimmäisenä.

Kaudesta 2018-2019 alkaen kaksoisedustus on ollut mahdollinen, eli sama pelaaja voi edustaa yhtä joukkuetta sekä Divarissa että Mestaruussarjassa. Jos kyseiset joukkueet pelaavat vastakkain, on pelaaja edustuskelvoton ottelussa.

Ottelut on merkitty seuran kalenteriin. Merkitkää ottelun jälkeen tulos hallin ilmoitustaululle. Tulokset ja sarjataulukot päivittyvät Suomen curlingliiton sivuille. Sopikaa mahdollisista ottelusiirroista suoraan joukkueiden kesken, mielellään hyvissä ajoin. Muistakaa poistaa kalenterista vanha ja lisätä uusi ottelu kalenteriin!

Pelikäytänteet:

Joukkueet tekevät yhdessä jään. Tämä tarkoittaa sitä, että kummastakin joukkueesta vähintään yksi edustushenkilö on paikalla tekemässä jäätä. Kalenteriin on varattu varta vasten 15 minuuttia aikaa jääntekoon, jotta itse ottelu alkaisi tasalta. 

Viimeisen kiven edun saaja ratkaistaan tee-heitoilla (yksi heitto / joukkue). Ottelut (7 päätä) pelataan ratkaisuun saakka, eli tarvittaessa pelataan jatkopää. Jatkopään päättyessä 0-0, molemmista joukkueista yksi pelaaja heittää tee-heiton, jolla ratkaistaan ottelun voittaja.

Jos runkosarjan jälkeen kaksi joukkuetta on tasapisteissä, runkosarjasijoitukset määrää tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäiset ottelut: keskinäisten otteluiden voittojen määrä, keskinäisissä otteluissa tehdyt pisteet, keskinäisten otteluiden kivisuhde, arpa.

Jos runkosarjan jälkeen useampia joukkueita on tasapisteissä, runkosarjasijoitukset määrää kaikkien tasapisteissä olevien joukkueiden kaikki keskenään pelaamat ottelut: voittojen määrä, keskinäisissä otteluissa tehdyt pisteet, keskinäisten otteluiden kivisuhde, arpa.

Divari:

CC Suojakivet
Coolring
Lantepaaterot
Tervehenkiset

Sarjaan osallistuu neljä joukkuetta. Pelataan kolminkertainen runkosarja, joka määrää lopulliset sarjasijoitukset. Divarin voittaja pelaa kauden lopussa superfinaalissa Mestaruussarjan voittajaa vastaan.

Mestaruussarja:

CC Takapesä
POKA
SIRCUT
TotalPrå Curling

Sarjaan osallistuu neljä joukkuetta. Pelataan kolminkertainen runkosarja, joka määrää lopulliset sarjasijoitukset. Tasapisteissä olevien joukkueiden sarjasijoitukset määräytyvät kuten yllä on mainittu. Mestaruussarjan voittaja pelaa kauden lopussa superfinaalissa Divarin voittajaa vastaan.

Paricurlingsarja:

Tiiliskivet (Coolring)
JENKA
Tivoli
Totalprå
CC Tervehenkiset 1
CC Tervehenkiset 2
CC FBranca
Pursiseura
Hengästynyt uppotukki

Sarjaan osallistuu yhdeksän joukkuetta. Pelataan yksinkertainen runkosarja, josta kolme parasta joukkuetta jatkaa mitalipeleihin. Runkosarjan voittaja etenee suoraan finaaliin, kun taas toiseksi ja kolmanneksi joukkueeksi sijoittuneet pelaavat yhden välieräottelun finaalipaikasta. Tasapisteissä olevien joukkueiden sarjasijoitukset määräytyvät kuten kohdassa pelikäytänteet on mainittu.

HUOM! Ottelut pelataan kahdeksan (8) pään mittaisina ratkaisuun saakka siten, että tasatilanteessa kumpikin joukkue heittää yhden t-heiton. Sarjassa noudatetaan virallisia paricurlingin sääntöjä ilman powerplayn mahdollisuutta. Pesän edessä oleva paikkakivi asetetaan harjan mitan päähän pesästä.

 

Seuran koronaohjeistus v.2

 • Tule paikalle vain täysin oireettomana.
 • Desinfioi ja pese kätesi heti, kun saavut hallille. Seura huolehtii käsidesistä, saippuasta, käsipyyhepaperista, kertakäyttöhanskoista ja kertakäyttöpyyhkeistä.
 • Hallin sisätiloissa tulee käyttää kasvomaskia. Seura tarjoaa kertakäyttömaskit.
 • Curlingkengät ovat vain seuran jäsenten käytössä. Lajiesittelyissä
  käytössä on irtoliu’ut.
 • Oman järjen käyttö on pakollista. Ota seuran muut jäsenet huomioon.
Harjoittelu ja pelaaminen:
 • Jokainen ottelu ja harjoitusvuoro on merkittävä seuran kalenteriin.
 • Vältä turhaa oleskelua hallissa, lämpiössä ja pukutiloissa.
 • Myös pelatessa suositellaan pidettävän kasvomaskia mahdollisuuksien mukaan (silmälasit ja heittäminen)
 • Pukuhuoneessa samanaikaisesti vain saman joukkueen jäseniä.
 • Harjoitellessa ja pelatessa kukin pelaaja koskee vain omiin pelivälineisiin.
 • Kertakäyttöhanskojen ja omien hanskojen käyttö heittäessä on
  sallittua.
 • Vierekkäisten ratojen ottelut aloitetaan eri päädyistä
 • Ei-heittovuorossa olevan joukkueet sijoittuvat siten, että turvaetäisyys säilyy myös naapuriradalla pelaaviin
 • Ei kätellä vastustajaa; hyvän pelin toivotus ja kiitos pelistä sanallisesti.
 • Treenin tahi ottelun jälkeen jokainen pyyhkii harjansa, kypäränsä ja
  kivien kahvat hallilta löytyvillä desinfiointipyyhkeillä.
 • Treenivuoron varaajan tai pelaavan joukkueen vastuuhenkilöllä on
  oltava tiedossa, ketkä kaikki ovat/olivat paikalla. (Mahdolliset
  altistukset heti tiedossa)

Seuraa myös Siun soten altistumispaikkoja !