Olympiakomitean valmentajakoulutus

Olympiakomitea    Curling Joensuu logo

  Curlingliitto

Joensuun curling ry haluaa tarjota laadukasta lajivalmennusta niin lapsille kuin aikuisillekin. Siksi seuramme valmennustyössä mukana olevia henkilöitä koulutetaan Suomen olympiakomitean järjestämillä tarkkuuslajivalmentejakursseilla. Kursseille osallistumista tukee kotiseuran lisäksi Suomen curlingliitto.

Kuortaneen viikonloppu 14.-16.9.2018

IMG-20180916-WA00202   IMG-20180916-WA0019

Elina, Hermanni ja Juho viettivät syyskuisen viikonlopun Kuortaneella vuonna 2018.

Tarkkuuslajivalmentajakoulutuksessa käydään alan läpi lapsen ja nuoren kehitysvaiheita, tutustutaan elinjärjestelmiin ja niiden oikeanlaiseen kuormittamiseen fyysisellä harjoittelulla sekä suunnitellaan ja arvioidaan niin fysiikka- kuin lajiharjoitteitakin.

IMG-20180915-WA0021   Screenshot_20180917-1435221   IMG_20180915_13521311   Screenshot_20180917-1433261

Koulutuksessa pääsee osallistumaan muiden tarkkuuslajien edustajien järjestämiin harjoituksiin.

Ensimmäisen koulutusviikonlopun aikana tutuksi tuli keilailun lisäksi muun muassa jousiammunta. Tarkkuuslajien yhteisessä koulutuksessa arvokkaita vinkkejä esimerkiksi tasapainoharjoitteisiin saa ohjaajan lisäksi myös muiden lajien osallistujilta.

IMG-20180915-WA00241   IMG-20180915-WA0023__01   IMG-20180915-WA0022

Jousiammunnassa “nänni” on hämäävästi keltainen, minkä vuoksi osumat kasautuivat usein punaiselle alueelle.

käsillä loikka luisteluloikka

kylkilankku yjkyykky heittoja

Curlingia tukevien fyysisten harjoitteiden suunnittelussa kolmikkomme keskittyi tasapainoon sekä keski- ja alavartalon lihasten vahvistamiseen.

kummariveto2   kummariveto

Kuminauha on oiva väline, jonka avulla voi suorittaa niin lämmittelyn kuin kokonaisen treeninkin. Elina avusti, kun Tiina Salo tutustutti kurssilaisia fyysisen oheisharjoittelun saloihin.

Koulutuksen kolmesta osasta toinen järjestetään Kisakalliossa lokakuussa, jolloin tiimimme pääsee tutustuttamaan muiden lajien edustajat curlingin saloihin. Ja tätähän muut kurssilaiset innokaasti odottavat.

Kisakallion viikonloppu 19.-21.10.2018

Hermanni ja Juho kävivät tutustumassa Kisakalliossa psyykkisen valmennuksen sekä taidon opettamisen saloihin. Viikonloppu sisälsi mielenkiintoisten luentojen lisäksi sekä yleisiä että lajikohtaisia käytännön harjoitteita taidon opettamisesta.

   

Curlingin saloihin päästiin tutustumaan lauantai-iltana.

Kurssin lajijakso Joensuussa 5.-7.4.2019

Joensuussa kurssilaisia oli kouluttamassa pitkän linjan curlingmies, valmentaja ja pelaajana olympiahopeaa saavuttanut Kalle Kiiskinen.

Koulutus alkoi perjantai-iltana viikonlopun tavoitteista ja curlingpelaajan ominaisuuksista sekä lajitaidon kehittymisestä puhuttaessa.

Jäälle päästiin lauantaina. Kurssilaiset saivat perehdyttää uuden, mahtavan harrastuksen aloittaneen Kallen curlingliu’un tekniikan saloihin.

Kiven irrotusta harjoiteltiin leikinomaisesti pujottelemalla jäällä heittäen kriketistä tutuista porteista läpi.

Heiton voimakkuuden arviointi ilman liukua osoittautui yllättävän haastavaksi.

Sunnuntaina treenattiin lajin eri osa-alueita. Jokainen kurssilainen oli valmistellut viikonlopun aikana yhden treenin valitsemastaan aiheesta. Suunnitellut harjoitukset toteutettiin jäällä. Harjoitteiden aiheita olivat liukutekniikka, poistoheitto, harjaaminen, kommunikaatio ja kellotus.

Crazy eight on mainio poistotreeni. Ideana on heittää kahdeksalla omalla kivellä mahdollisimman monta kiveä pois pesään asetetusta kahdeksasta vastustajan kivestä, ja saada samalla oma heittokivi jäämään pesään. Kun kahdeksan kiveä on heitetty, saa jokaisesta pesään jääneestä omasta kivestä pisteen. Pesään jäänyt vastustajan kivi antaa aina yhden miinuspisteen.

Kellotustreenissä sama pelaaja pyrki heittämään kaksi täysin samanlaista heittoa. Heittojen intervallit sekä hog-ajat kellotettiin ja kirjattiin ylös. Tämän jälkeen mietittiin, miksi heitto päätyi tai ei päätynyt samaan paikkaan kuin edellinen heitto; miten eri kiven heittäminen, kierteen määrä ja heiton voimakkuus vaikuttivat lopputulokseen.

Sekä lajiviikonloppu että koko kurssi oli kurssilaisten mielestä menestys. Kurssi kehitti ja monipuolisti valmennustaitojen lisäksi myös omaa lajiharjoittelua. Tästä on hyvä mennä eteenpäin niin omaa kuin myös koko seuramme harjoittelua kehittäen! Aiomme jatkossakin kannustaa seuralaisiamme kurssille!