Paikallissarjat 19-20

Peleissä noudatetaan edellisvuosien tapaan curlingin pelisääntöjä, jotka löytyvät täältä. Joukkue voi halutessaan käyttää varapelaajaa (seco) toisesta joukkueesta, jos kokoonpanossa on vajausta. Toisesta joukkueesta lainattava varapelaaja ei voi olla systemaattisesti sama henkilö. Kaudesta 2018-2019 alkaen kaksoisedustus on ollut mahdollinen, eli sama pelaaja voi edustaa yhtä joukkuetta sekä Divarissa että Mestaruussarjassa. Jos kyseiset joukkueet pelaavat vastakkain, on pelaaja edustuskelvoton ottelussa.

Ottelut on merkitty seuran kalenteriin. Merkitkää ottelun jälkeen tulos hallin ilmoitustaululle. Tulokset ja sarjataulukot päivittyvät Suomen curlingliiton sivuille. Sopikaa mahdollisista ottelusiirroista suoraan joukkueiden kesken. Muistakaa poistaa kalenterista vanha ja lisätä uusi ottelu kalenteriin!

Pelikäytännöt: Joukkueet tekevät yhdessä jään. Kalenteriin merkitty aika on ottelun alkamisaika, jolloin sekä harjoittelu että tee-heitto on suoritettu. Viimeisen kiven edun saaja ratkaistaan tee-heitoilla (yksi heitto / joukkue). Ottelut (7 päätä) pelataan ratkaisuun saakka, eli tarvittaessa pelataan jatkopää. Jatkopään päättyessä 0-0, molemmista joukkueista yksi pelaaja heittää tee-heiton, jolla ratkaistaan ottelun voittaja.

Jos runkosarjan jälkeen kaksi joukkuetta on tasapisteissä, runkosarjasijoitukset määrää tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäiset ottelut: keskinäisten otteluiden voittojen määrä, keskinäisissä otteluissa tehdyt pisteet, keskinäisten otteluiden kivisuhde, arpa.

Jos runkosarjan jälkeen useampia joukkueita on tasapisteissä, runkosarjasijoitukset määrää kaikkien tasapisteissä olevien joukkueiden kaikki keskenään pelaamat ottelut: voittojen määrä, keskinäisissä otteluissa tehdyt pisteet, keskinäisten otteluiden kivisuhde, arpa.

Divari:

CC Suojakivet 1
CC Suojakivet 2
Coolring
Lantepaaterot
Norssin Kurlaajat
NäPi
Olavin Nahkainen Pallo

Sarjaan osallistuu seitsemän joukkuetta. Pelataan kaksinkertainen runkosarja (12 ottelua / joukkue).

Runkosarjassa sijoille 5-7 sijoittuneet karsiutuvat jatkopeleistä. Runkosarjan jälkeen 4 parhaiten sijoittunutta pelaavat page-pudotuspelit: 1 v 2, josta voittaja suoraan finaaliin ja häviäjä pelaamaan toisesta finaalipaikasta 3 v 4 -ottelun voittajan kanssa. Pelataan finaali ja pronssiottelu. Pelikäytännöt pudotuspeliotteluissa ovat samat kuin runkosarjaotteluissakin. Divarin voittaja pelaa kauden lopussa superfinaalissa Mestaruussarjan voittajaa vastaan.

Mestaruussarja:

CC Takapesä
JETI
POKA
SIRCUT
TotalPrå Curling

Sarjaan osallistuu viisi joukkuetta. Pelataan kolminkertainen runkosarja (12 ottelua / joukkue), joka määrää lopulliset sarjasijoitukset. Tasapisteissä olevien joukkueiden sarjasijoitukset määräytyvät kuten yllä on mainittu. Mestaruussarjan voittaja pelaa kauden lopussa superfinaalissa Divarin voittajaa vastaan.