Curlingin SM-kulta Joensuuhun!

Matias Hännisen kipparoima joukkue nappasi viikonloppuna historiallisen Curlingin Mestaruussarjan Suomen mestaruuden Joensuuhun!

Joensuussa pelattiin Curlingin SM-sarjan 2023-2024 Mestaruussarjan viimeinen kierros. SM-kultaa nappasi joensuulainen Matias Hännisen kipparoima joukkue, hopeaa hyvinkääläinen Paavo Kuosmasen joukkue ja pronssia helsinkiläinen Jermu Pölläsen joukkue.

Joensuussa jännitystä riitti viimeiseen otteluun asti, kun joensuulaiset ja hyvinkääläiset kohtasivat ratkaisupelissä sunnuntaina. Asetelma oli mielenkiintoinen, sillä voitolla Hänniselle oli tarjolla suora Suomen mestaruus, ja Kuosmasen voittaessa mestaruudesta mentäisiin tie-breakiin samojen joukkueiden välillä. Joensuulaiset voittivat tasaisen kamppailun lopulta 6-3, mikä tarkoitti uusia nimiä Mestaruussarjan mestareiksi.

Mitalikolmikosta seuraavat sijat menivät Turkuun (Lehtinen 4. ja Äikiä 5.) ja Harjavaltaan (Matarmaa 6.). Tämä tarkoittaa sitä, että Lehtisen joukkue säilyttää sarjapaikkansa Mestaruussarjassa kaudelle 2024-2025, ja Äikiän sekä Matarmaan joukkueet pelaavat kaudella 2024-2025 I Divisioonassa, mikäli sarjapaikkaa ei tulevan syksyn SM-karsinnasta heru.

Mestarijoukkueessa pelasivat Matias Hänninen, Ville Forsström, Leo Ouni, Jami Heikkilä ja Valtteri Kinnunen. Onnittelut mestareille!