Joensuun miehillä heikko SM avaus

Joensuun curlinmiehet pelasivat viime viikonloppuna SM-sarjaa Kangasniemellä. Ohjelmassa oli viisi ottelua. Ensin vastaan asettui viime vuoden kakkonen Aku Kausteen kipparoima joukkue. Alku oli joensuulaisilta selvää hallintaa ja seitsemännessä päässä tilanne oli jo 7-3. Kahdeksannessa päässä joensuulaisten peli rupesi takkuilemaan ja todellinen musta hetki nähtiin yhdeksännessä päässä, josta Kauste varasti viisi pistettä. Näin ollen tappioluvut kirjattiin. 7-10.

Seuraavassa pelissä vastaan tuli viime vuoden kolmonen Kalle Kiiskisen joukkue. Alku oli tasaista vääntöä, mutta jo neljännessä päässä Kiiskisen joukkue osoitti olevansa tällä hetkellä kovakuntoisin joukkue Suomessa. Tappioluvut selkeät 3-10.

Kolmannessa pelissä vastassa oli viime vuoden ykkönen ja samalla myös maajoukkue, eli Tomi Rantamäen joukkue. Joensuulaiset olivat koko ajan askeleen jäljessä ja tuomisena oli tappio luvuin 4-9.

Neljäs ottelu oli Markku Uusipaavalniemen joukkuetta vastaan. Joensuun joukkue sai ottelulle huonon alun ja tilanne oli neljän pään jälkeen jo 1-5. Joensuulaiset nousivat seuraavan kahden pään aikana jo pisteen päähän, mutta sen lähemmäksi ei enää päästy. Kahden huonon ottelun jälkeen kyseinen peli oli kuitenkin nousujohteinen vaikka häviö tulikin lopulta 4-9 numeroin.

Viimeisessä ottelussa vastaan asettui Markus Sipilän joukkue. Tässäkin pelissä joensuulaiset olivat koko ajan vastustajaa askeleen jäljessä vaikka kahdeksanteen päähän saatiinkin tilanne kavennettua tilanteeseen 3-5. Tämän lähemmäksi ei päästy ja ottelu päättyi 3-8 tappioon.

Tänä vuonna SM-sarja on erittäin tasainen ja kovatasoisin kautta aikain. Kiiskinen johtaa puhtaalla pelillä, mutta kolmessa voitossa on tällä hetkellä neljä joukkuetta.

Joensuun joukkueessa pelasivat kapteeni Mikko Saastamoinen, Kari Keränen, Ari Sorsa, Pekka Lautanen ja Ville Kärkkäinen

SM-sarja jatkuu 15.-17.1.2010 Vierumäellä.