Paricurlingin edustusjoukkuekarsinnan Joensuussa voitti Immonen / Sipilä

Joensuussa järjestettiin viikonloppuna paricurlingin edustusjoukkuekarsinta. Turnaukseen osallistui kolme paria: Immonen / Sipilä (Kisakallio), Saastamoinen / Saastamoinen (Joensuu) ja Virtaala / Forsström (Joensuu). Immonen / Sipilä voittivat viime keväänä paricurlingin SM-sarjan, jossa Virtaala / Forsström sijoittui toiseksi ja Saastamoinen / Saastamoinen viidenneksi. Karsinnan voittajapari edustaa Suomea paricurlingin MM-karsinnassa 2.-7.12.2023 Dumfriesissa, Skotlannissa.

Joensuun karsintaturnauksen avauspäivänä perjantaina Immonen / Sipilä otti voitot molemmista joensuulaisjoukkueista, minkä lisäksi Saastamoiset voittivat paikalliskamppailussa Virtaala / Forsströmin. Toisen kierroksen avausottelussa lauantaiaamuna Virtaala / Forsström kukisti jatkopäähän venyneessä, erittäin tasokkaassa ottelussa Immonen / Sipilän. Tämä jäi Kisakallio Curling Clubin parin ainoaksi tappioksi turnauksessa, joten edustuspaikka irtosi saldolla 5-1. Joensuulaisten kaksi viimeisintä paikalliskamppailua vei nimiinsä Virtaala / Forsström, joten joukkue sijoittui toiseksi ja Saastamoiset kolmanneksi.

Voittajajoukkueesta Markus Sipilä kommentoi karsintaviikonloppua seuraavasti:

“Totta kai voittaminen tuntuu aina hyvältä. Nyt on kauden ensimmäinen välitavoite paketissa ja tästä on hyvä jatkaa marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna Sveitsiin turnaukseen ja leirille sekä sieltä suoraan Puolaan seuraavaksi viikonlopuksi. Joulukuun alussa hoidetaan sitten Suomelle paikka kevään MM-kisoihin.

Oli aivan mahtavaa saada kaksi tosi tiukkaa vääntöä Elinaa ja Villeä vastaan.

Naisten iästä ei kait saisi puhua, mutta en ole ihan varma löytyykö koko maailmasta Elinan lisäksi toista saman ikäluokan pelaajaa joka pystyy heittämään pelin 80% onnistumisprosentilla. Tuollaisia prosentteja ei tule vastaan kuin aivan maailman huippujoukkueilla.

Iso kiitos Joensuun curlingille. Jäät olivat oikein hyvät ja ei voi muuta kuin nostaa hatun päästä koko jääntekotiimille, joka taikoi jäät pelikuntoon yötä myöden kompressoririkon jälkeen.”

Joensuun kisaorganisaatio keräsi viikonlopun aikana runsaasti kiitosta pelaajilta. Suurkiitos kaikille talkoissa mukana olleille, tästä on hyvä käynnistää curlingkausi 2023-2024!