Hännisen joukkue upeasti toinen Belgian WCT Challenger -turnauksessa

Teksti: Curling.fi

Joensuun Curlingia edustavat Matias Hänninen, Ville Forsström, Jami Heikkilä ja Valtteri Kinnunen osallistuivat viikonloppuna Belgian Zemstissa WCT Challenger -turnaukseen. Joukkue eteni turnauksessa aina finaaliin saakka voittamalla alkusarjan viidestä ottelusta neljä ja kukistamalla välierässä puolalaisen Hertmanin joukkueen lukemin 7-3 oltuaan ottelussa tappiolla viiden pään jälkeen 3-5. Joensuulaiset nappasivat kuudennesta päästä hammerilla pisteen ja varastivat seitsemännestä päästä yhden ja kahdeksannesta päästä kaksi pistettä.

Finaalissa vastaan asettui isäntämaan Verreyckenin joukkue. Belgialaiset olivat voittaneet joensuulaiset alkusarjassa lukemin 8-4, mutta finaali oli tätä ottelua huomattavasti tasaisempi. Finaali ratkesikin vasta kahdeksannessa päässä, kun Hännisen joukkue oli hammerilla tappiolla lukemin 3-4. Joensuulaiset saivat heitettyä pesään kakkoskiven, mutta eivät aivan onnistuneet viimeisellä heitolla sivaltamaan omaa kiveään ykköseksi, ja peli päättyi belgialaisjoukkueen voittoon luvuin 3-5.

Joensuulaiset kuittasivat kakkossijasta mukavat 800 euroa ja rutkasti kokemusta tuleviin turnauksiin. Turnaussivusto: https://worldcurlingtour.org/men/event/849