Joensuulaiselle Matias Hännisen joukkueelle upeasti joukkuecurlingin SM-hopeaa!

Curlingin yleinen SM-sarja huipentui kolmanteen turnausviikonloppuun, joka pelattiin Joensuussa 17.-19.3. Lähtöasetelmat olivat joensuulaisittain herkulliset, sillä kahden pelatun turnauksen jälkeen Matias Hännisen kipparoima joukkue oli jaetulla ykkössijalla yhdessä hyvinkääläisen Kalle Kiiskisen joukkueen kanssa.

Kiiskisen joukkue oli lopulta kiistämättä sarjan paras joukkue, kun se voitti viimeisenä peliviikonloppuna kaikki pelaamansa viisi ottelua edeten Suomen mestaruuteen saldolla 13 voittoa ja kaksi tappiota. Hännisen joukkue voitti sarjassa 11 ottelua. Kiiskisen ja Hännisen välinen keskinäinen ottelu lauantaina oli erittäin tasaista ja laadukasta curlingviihdettä. Lopulta hyvinkääläiset olivat parempia lukemin 8-6. Viikonloppuun kolmannelta sijalta lähtenyt joensuulainen Tero Tahvanaisen joukkue taipui lopulta sarjassa neljänneksi, ja pronssia nappasi helsinkiläinen Jermu Pölläsen joukkue voitettuaan viimeisessä ottelussaan Hännisen lukemin 12-3.

Kolmas joensuulaisnippu, Mikko Saastamoisen kipparoima sekajoukkue, oli lopulta sarjassa viides. Tämä tarkoittaa sitä, että joukkue joutuu hakemaan vauhtia tulevalla kaudella joko SM-karsinnasta tai I Divisioonasta. Vaikka joukkue putosi sarjasta, ei harjoja kannata myyntiin laittaa, sillä yksikään voitto ei Mestaruussarjassa tule ilmaiseksi, ja Saastamoinen voitti 15 ottelusta lopulta viisi. Vertailun vuoksi pronssia saavuttanut Pölläsen joukkue saalisti sarjassa seitsemän voittoa, ja neljänneksi sijoittunut Tahvanaisen joukkue keräsi tililleen kuusi voittoa. Hienot suoritukset jokaiselta joensuulaisjoukkueelta.

Kausi oli joensuulaisittain historiallisen onnistunut. Edellisellä kaudella ei Mestaruussarjassa pelannut yhtään joensuulaisjoukkuetta, ja nyt päättyneellä kaudella sarjan kuudesta joukkueesta peräti kolme oli joensuulaisjoukkueita. Erityisesti Hännisen joukkueen upea, lähes mestaruuteen riittänyt suoritus on malliesimerkki siitä, mitä säännöllisellä, organisoidulla ja tavoitteellisella laji- ja oheisharjoittelulla voi saavuttaa. Mainittakoon, että syksyllä 2021 joukkue putosi SM-karsinnasta alueelliseen II Divisioonaan hävittyään ensimmäiset kaksi ottelua. SM-hopean lisäksi joukkue voitti kaudella 2022-2023 Itä-Suomen curlingsarjan ja Joensuun paikallissarjan Mestaruussarjan. Joukkue vahvistui kuluneelle kaudelle Leo Ounilla, joka tuo joukkueeseen kokemusta ja lisää taktista osaamista. Hännisen joukkueessa pelannut Ville Forsström voitti kaudella 2022-2023 SM-hopeaa sekä pari- että joukkuecurlingissa.

Viikonlopun olosuhteet saivat paljon kehuja pelaajilta. Kiitosta saivat niin jääolosuhteet kuin yleinen ilmapiirikin. Kiitos jokaiselle vapaaehtoiselle, teitä oli paikalla runsaasti, eikä ilman teidän apuanne tapahtuma olisi onnistunut. Suurkiitos kuuluu myös yhteistyökumppaneillemme, jotka mahdollistavat pelaajien laadukkaat harjoittelu- ja kilpailuolosuhteet.

Mestaruussarjassa pelanneiden kaikkien joukkueiden (M-kirjain) kokoonpanot löytyvät Curlingliiton sivuilta: https://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/64038/joukkueet